Shinbun - juni 2012 editie
Van de voorzitter

Guus de Saegher Het is alweer zomer! De vakanties staan weer voor de deur, maar eerst nog de examens op 7 juli. Dit jaar doen er bij de jeugd erg veel witte banden mee, die er nog maar kort opzitten. Jullie kunnen nog wel niet alles meedoen, maar dat is niet erg we proberen het. We kijken vooral naar wat je kan en niet alleen maar naar wat nog niet goed gaat.
Misschien haal je nu een slip, of een halve band en kijken we later of je genoeg geleerd hebt voor een hele band. Omdat we dit jaar zo'n grote groep witte banden hebben die er nog maar kort opzitten, zullen we proberen in december een extra examen te houden. Na de examens is er weer een gezellige borrel met, als het kan zelfgemaakte, hapjes (zie ook de uitnodiging bij deze nieuwsbrief). We hebben leden met diverse nationaliteiten en het lijkt mij leuk als jullie ons eens verrassen met een van jullie nationale lekkernijen.

We sluiten dit seizoen af met meer dan 100 leden. Het is alweer lang geleden dat we zoveel leden hadden. Het is vooral goed te merken in de kindergroep. Het is bij de eerste training op maandag en zeker op de zaterdag erg druk.
Daarom willen we na de vakantie de indeling van de groepen op de zaterdag veranderen. De eerste les van 09.30-11.00 uur blijft voor de jeugd wit, geel en oranje band. De jeugdleden met een groene, blauw of bruine band moeten dan naar de tweede les van 11.00-12.30 uur.
Het zal wel even wennen zijn, maar dan is het wat rustiger en krijgt iedereen de aandacht die hij of zij nodig heeft en verdient. Ik denk ook dat het met een kleinere groep veiliger is.

We hebben een mooi seizoen achter de rug en ik hoop jullie na de zomer allemaal weer terug te zien.

Ik wens iedereen veel succes bij de examens en een heel fijne vakantie.

Guus de Saegher
border

Clubkampioenschappen
Op 9 juni was er weer de tweede ronde van onze clubkampioenschappen. We hadden deze 30 deelnemers, als dit zo blijft moeten we de volgende keer weer met twee shiajos (wedstrijdveld) werken. Er deden deze keer veel nieuwe leden mee, die nog niet zo lang trainen. Soms ging het nog niet helemaal goed, maar dapper dat jullie meegedaan hebben. Je leert er altijd wat van. Het was dit jaar erg spannend wie clubkampioen zou worden en met de grote beker naar huis zou gaan.
Na de eerste ronde in december vorig jaar stonden er een paar erg dicht bij elkaar: Ronan, Homaira, Alexandra, Raquel en Olof hadden allemaal 25 of meer punten. Uiteindelijk werd Ronan clubkampioen met 65 punten, Alexandra was tweede met 61 punten en Raquel derde met 52 punten. Je ziet, je hoeft geen bruine band te hebben om clubkampioen te worden.
 
Uitslagen

Tot en met 9 jaar
Kata    Ipon Kumite
1e Ronan Hegeman
2e Enrique Herrera
3e Roja Mirzai
   1e Brandon Plokker
2e Ronan Hegeman
3e Rianna de Wit

10 tot en met 11 jaar
Kata    Ipon Kumite
1e Alexandra Chezam
2e Homaira Mirzai
3e Menno Scherpenhuijsen
   1e Alexandra Chezam
2e Homaira Mirzai
3e Lars van Duijnen

12 jaar en ouder
Kata    Ipon Kumite
1e Raquel van der Wal
2e Olof de Wit
3e Lisa Stalknecht
   1e Olof de Wit
2e Raquel van der Wal
3e Lucas Noort

border

Shodan training zondag 20 mei 2012
Tien karateka’s uit de verschillende dojo’s van onze Sensei Max Agerbeek waren zondagochtend om 11.00 uur naar Heemskerk gekomen voor de tweede (of was het derde?) Shodan training. Uit de resultaten van deze trainingen bepaalt de Sensei of er deelgenomen kan worden aan het zwarte band examen 24 juni a.s.(JKA) of in december (KBN). In het gezelschap waren ook een paar karateka’s die trainden voor 2e dan of die 1e kyu waren, niet direct examen deden maar wel de Shodan training wilde ervaren.
Shodan Training 1 Shodan Training 2 Shodan Training 3

Het begin van de training was weer even helemaal back to basic nadat bleek dat bepaalde houdingen/technieken voor verbetering vatbaar waren. Om maar wat voorbeelden te noemen: een goede vuist maken, een goede stand in kiba-dachi of welke stand dan ook, de kracht vanuit je hara, technieken afmaken, het vanuit ontspannen houding ‘flitsen’ en weer terug naar ontspanning. Hierna nam Max een proefexamen af: eerst kihon, toen de kata’s en tot slot jiyu-ippon-kumite/jiyu kumite Er werd stevig getraind en menig zweetdruppel vergoten. Wil je zwarte band examen doen dan is het belangrijk dat je de examen-eisen uit het hoofd leert. Het is niet zo als tijdens een reguliere les waarin de Sensei zegt wat je doen moet. Het niet kennen van het examen zorgt ervoor dat je elke keer een tel (of meer) te laat bent en dat valt op. Mocht je je willen voorbereiden, dan kun je de exameneisen (tot en met vierde Dan) vinden op de site van de vereniging: www.zanshin-heemskerk.nl/naslag/exameneisen_dangraden.pdf.
Hier vind je ook alle foto’s van de Shodan training van zondag 20 mei.

Esther Schorel-v Tunen

border

Stage Richard Amos
Het weekend van 23 en 24 juni was Sensei Richard Amos weer in Amsterdam. Richard Amos (6e dan WTKO) uit New York wordt gezien als één van de technisch best onderlegde Shotokan karateka’s van dit moment.
Het was goed te zien dat een aantal van onze leden meegedaan heeft aan deze stage. Trainen bij leraren van dit niveau kan je karate enorm verrijken en verbeteren. Voor instructeurs is het een inspiratiebron om weer nieuwe lesstof uit te halen.

border

Oproep aan alle leden
Na het examen op 7 juli a.s. is er een gezellige borrel voor iedereen.
Iedereen neemt wat lekkere hapjes mee, verras ons met jou specialiteit!
De club zorgt voor de drankjes.

Zie ook de bijgevoegde uitnodiging.

border

Mededelingen

De start van het nieuwe seizoen is op 3 september.
Let op: jeugdleden vanaf de groene band gaan op zaterdag naar de tweede les van 11.00-12.30 uur

- - - - - - - -

Bij deze nieuwsbrief is tevens het verslag van de ledenvergadering gevoegd.

border
De adressenlijst van deze nieuwsbrief is zeer zorgvulding tot stand gekomen d.m.v. inschrijving door de geadresseerden. Mocht je desondanks toch geen prijs meer stellen op het periodiek ontvangen van deze nieuwsbrief, dan kun je je eenvoudig hier afmelden.